FAQS

Veel voorkomende vragen

Heb je een vraag over de lachworkshops. Je kunt me altijd bellen of mailen. Maar misschien staat jouw vraag ook hieronder

Dat is afhankelijk van het aantal deelnemers, de gewenste duur van de lachworkshop, locatie, reisafstand en eventuele speciale wensen.

Vraag gerust een offerte aan of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Een lachworkshop is gebaseerd op het concept lachyoga wat, kort samengevat, gaat over lachen zonder reden. Lachen heeft veel positieve effecten op onze gezondheid. Maar lachen om niks, daar vinden wij als volwassenen wel wat van. Datzelfde geldt voor ‘gek’ doen en spelen, juichen, zingen zonder reden. Als een kind het doet, kijken we vol bewondering. Doen we het zelf dan generen we ons al snel. Doe toch normaal! Tijdens de lachworkshop ga je ervaren dat spelen en lachen zonder reden, na dat het eerst wat ongemakkelijk voelt, superleuk is. Fake it until you make it. Je hoeft niet echt te lachen om de positieve effecten te ervaren maar… tijdens de lachworkshop zul je merken dat de neplach al snel een echte lach wordt.

Een energizer is een korte, actieve onderbreking van de (werk)dag, brainstormsessie, vergadering, of congres. Een korte break om even uit je hoofd te komen en te focussen op iets anders dan je werk. Een moment om te ontladen en weer op te laden door in beweging te komen. Was is er dan leuker om dat lachend te doen? Lekker samen lachen om in een positieve flow te komen.

Buiten dat het een gezellige activiteit is om samen te doen is het ook nog eens heel zinvol. Een lachworkshop zorgt voor een positieve sfeer tussen de deelnemers. Wie samen kan (en durft) te lachen kan ook samenwerken. Lachen zorgt voor meer verbinding, stimuleert het onderlinge vertrouwen en lachen stimuleert de creativiteit en productiviteit. Lachen ontspant en zorgt dat je even uit je hoofd bent. Je ziet je collega’s eens op een andere manier dan serieus tijdens het werk.

Na een korte introductie starten we de lachworkshop met een lachende warming-up, zodat iedereen in de stemming komt.

Sommigen moeten even wennen aan het lachen om niks en hiervoor hun comfortzone uit.

Je zult merken dat lachen aanstekelijk werkt dus met een paar minuten zit je er helemaal in.

Daarna gaan we speelse oefeningen doen, die de echte lach snel op zal wekken.

We gaan samen spelen, plezier maken en heel veel lachen.

Na afloop ontvang je de factuur voor de geleverde lachworkshop met een betalingstermijn van 14 dagen.

Een lachworkshop of energizer kun je boeken via het online contactformulier. Je kunt ook mailen naar info@lach-spiegel.nl of bellen naar 06-20414823

De duur van een lachworkshop kan variëren van 45 minuten, 60 minuten tot 90 minuten.

Het is ook mogelijk een energizer te boeken, bijvoorbeeld als onderbreking van een vergadering, deze duurt meestal 20 minuten. 

Een energizer duurt meestal 20 minuten. Het is ook mogelijk om een energizer uit te breiden naar 45 minuten.

De lachworkshop wordt gegeven door lachcoach Ilona Bloeme.

Lachen kun je overal doen. Binnen, buiten, op kantoor, in een park, in een restaurant, zaal en ga zo maar door. De locatie wordt door jou, als opdrachtgever, geregeld. De lachcoach komt dan naar de door jou gewenste locatie toe. Belangrijk bij het kiezen van een locatie is dat er hard gelachen mag worden. Dus zorg voor een ruimte die niet gehorig is of zorg ervoor dat de mensen die er last van zouden kunnen hebben van te voren worden ingelicht (of nodig ze uit om mee te lachen).

Een lachworkshop is voor jong en oud. Voor iedereen die wil lachen of ontspannen. Voor iedereen die plezier wil maken.

Je kunt in je eentje lachen maar ook in een groep. Bijvoorbeeld met je collega’s, je bedrijf, je team, je vrienden of vriendinnen, familie, buren.

Een lachworkshop is leuk als onderdeel van bijvoorbeeld een: teambuildingsdag, teamuitje, personeelsfeest, heidag, vergadering, vrijgezellendag, vriendendag, vriendinnenuitje, familiedag.

Het kan voorkomen dat er omstandigheden zijn waardoor de lachworkshop helaas niet door kan gaan. Tot 4 weken voor de datum dat de lachworkshop zou worden gegeven, worden er geen kosten in rekening gebracht. Annuleer je binnen 4 weken, dan wordt er een % van de totale factuur die voor de lachworkshop afgesproken is, in rekening gebracht. Zie de algemene voorwaarden voor de percentages.