Lachen tegen de herfstdip

Onlangs stond er een mooi en interessant artikel van Cathelijne Beijn in de Stentor met als titel: Lachen tegen de herfstdip.

Een artikel dat natuurlijk goed past bij de lachworkshops die ik geef.

Lachen is gezond, dat weten we allemaal wel. Misschien weten we niet hoe gezond precies. De meeste mensen weten wel dat lachen je een ontspannen en licht gevoel kan geven. Dat je spierpijn in de buik kunt krijgen na een slappe lach of dat je je na een lachbui weer wat positiever gestemd voelt. 

Door te lachen maak je endorfine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd. Lachen verlaagt het stressniveau, versterkt je immuunsysteem en longen, stimuleert je creativiteit en heeft ook een sociaal aspect. Lachen zorgt voor verbinding.

Wist je dat je niet eens écht hoeft te lachen om de positieve effecten van de lach te ervaren? Je kunt je brein foppen door bijvoorbeeld lachgeluiden te maken zoals ha ha, ho ho, hi hi. 

Klappen en juichen zijn ook signalen naar je brein dat er iets positiefs aan de hand is en ook dan worden de goede stofjes aangemaakt.

Laat je niet overweldigen door de herfstdip. 

Lees dit artikel voor leuke tips en wil je meer weten over de lach of lachworkshops,  neem dan gerust contact met me op.