Lachwandeling door Deventer

Binnenkort zie je overal lachende mensen in Deventer: ‘We juichen, klappen of giechelen als kaboutertjes’

Zie jij binnenkort een groepje wandelaars keihard lachen in Deventer? Neem het dan niet te persoonlijk. Ze doen waarschijnlijk mee met de lachwandeling van Ilona Bloeme. “Met het nabootsen van lachgeluiden foppen we ons brein.”

Sinds een jaar geeft Ilona Bloeme lachcursussen. “Je hoeft niet echt te lachen om het stofje endorfine vrij te maken. Daarvoor kun je je lichaam een beetje foppen”, legt ze uit. “We beginnen laagdrempelig door enkel lachgeluiden te maken: ‘ha ha‘, ‘ho ho‘ en ‘hi hi‘. Daarna breiden we dat uit, denk aan klappen en juichen met onze armen omhoog of we giechelen als een klein kaboutertje. Het is eigenlijk heel moeilijk uit te leggen hoe het werkt, daarvoor moet je het echt ervaren”, aldus Ilona. “Met de oefeningen halen we de speelsheid van volwassenen weer een beetje naar boven. Lachen is gezond, zeker in de buitenlucht.”

Lachwandelingen door Deventer

Bij een netwerkborrel kwam ze aan de praat met Hans Buitenhuis van Grand Café Engel & Bengel. “Daar ontstond het idee voor de lachwandelingen. “Elke woensdag in de maanden juli en augustus organiseren we de ‘Vrolijke lachwandeling’ door de stad Deventer. Het is een wandeling vol grappige feitjes en speelse- en vrolijke lachoefeningen. Ook is er koffie, thee, lekkers en een lunch.”

Lekker lachen

Heb jij wel zin om lachend door de stad te wandelen? Meld je dan bij Ilona via 06-20414823 of info@lach-spiegel.nl.

Dit artikel is geschreven door Janneke Pol van In de buurt.

Meer informatie over de lachwandeling vind je hier:

https://www.lach-spiegel.nl/vrolijke-stadswandeling-deventer