M’n lachworkshop op Healthy Fest mocht natuurlijk niet ontbreken.

Healthy Fest is een 3 daags festival waarin Body en Mind centraal staan. 3 dagen lang kun je verschillende work-outs doen, van sommige heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord dus is het dé plek om te ontdekken en ervaren. Er worden masterclasses gegeven en natuurlijk is er ook genoeg te zien, eten en ruimte om te chillen.

http://www.healthyfestweekend.nl

En wat er ook is, is mijn lachworkshop. Yeah! Want lachen is goed voor je gezondheid.

We mopperen vaak veel te veel maar lachen doen we veel te weinig.

Lachen maakt het gelukshormoon (endorfine) aan, verlaagt het stressniveau, versterkt het immuunsysteem, is goed voor je longen en nog véél meer.

Gisteren was het zover. Met superveel zin reed ik naar Centerpars de Eemhof waar het festival plaats vindt. Ik reed het terrein op en meldde me aan. Iedereen die ik tegen kwam was blij en enthousiast. Wat een fijn publiek!

De eerste van de drie Healthy Fest lachworkshops was eind van de middag en ik mocht er later op de avond nog twee geven. Eigenlijk is het bij elke lachworkshop die ik geef hetzelfde: mensen voelen zich in het begin wat ongemakkelijk. Want ja, lachen om niks voelt toch een beetje raar. Na een lach-warming-up check ik het ongemak nog een keer en dat is al een stuk minder. Een perfecte manier dus om jezelf uit te dagen om je comfortzone uit te gaan en je hoofd niet de hoofdrol te laten spelen.

De lachgeluiden galmden door de ruimte alsof er een orkest aan het spelen was. Hé wacht eens even, dat hebben we óók gedaan, het lachorkest gespeeld haha

We hebben gelachen, geklapt, gejuicht, gezongen en vooral ook veel gespeeld.

Doen we dat als volwassenen niet veel te weinig? Spelen? Wanneer heb jij voor het laatst gespeeld alsof je in een sprookjesbos rondliep? Waarom deed je dat niet? Vind je daar wat van?

Wat een vragen he 😉  Maar met spelen is het net zoals lachen. We doen het te weinig. Omdat ons hoofd er tussen zit. Wij vinden er wat van.

Doe toch niet zo gek!

Doe eens normaal!

Doe niet zo kinderachtig!

Allemaal veelgehoorde uitspraken.

Tijdens de lachworkshop wordt ook de kinderlijke speelsheid getriggerd. Het gaat om samen lachen, spelen, plezier maken, uit je hoofd en gewoon doen. Zonder na te denken wat een ander er van vindt. Want de ander doet ook mee, dus daar hoef je je lekker niet druk over te maken. Oef, dat scheelt alweer.

De deelnemers van de lachworkshops gisteren hebben het ook ervaren, lachen is een pittige work-out. Je gebruikt zo’n 17 spieren tijdens het lachen en voelt o.a. je kaak-, buik en gezichtspieren.

Wat een heerlijke dag vol positieve, enthousiaste en actieve deelnemers.

Ik hou van mijn werk 🙂

Wil jij dit ook ervaren met je team, familie of vrienden?

http://www.lach-spiegel.nl/contact