Lachworkshop voor bedrijven met lachcoach Ilona Bloeme

lachworkshop voor bedrijven

Samen lachen creëert een band

Je brengt een groot deel van je leven werkend door. Dan zou het fijn zijn dat je het fijn hebt op je werkplek en met je collega’s, toch? Werkgeluk is belangrijk. Als je werk je leegzuigt, heb je daar op je werk last van maar ook thuis, in je vrije tijd.

Maar er is nog een hele belangrijke pijler voor werkgeluk. Hiervoor ga ik je een belangrijke vraag stellen: wordt er (veel) gelachen op de werkvloer?

Want wie samen kan lachen, kan ook samen werken.

op zoek naar meer werkgeluk?

Ga samen als team lachen

Ben je op zoek naar een teamactiviteit die werkgeluk kan bevorderen? Wil je werken aan een positief samenwerkingsgevoel? En iets organiseren wat allesbehalve saai is? Maar ook een werkgeluk activiteit waar iedereen aan mee kan doen? Ga samen lachen! 

Het is natuurlijk fijn als je je op je gemak voelt bij je collega’s. Dat je je veilig voelt in je werkomgeving. Dat je jezelf kunt zijn en je mening durft te geven. Dat je werk doet wat je leuk vind en dat je je verbonden voelt met het bedrijf waarvoor je werkt.

Want wie samen kan lachen, kan ook samen werken.

Nederlanders geven gemiddeld een 7,3 voor werkgeluk. Plezier op de werkvloer weegt daarin het zwaarst. Lachen op de werkvloer, lachen met collega’s is een goede indicatie voor plezier. Medewerkers die meer lachen op het werk, zijn daarbuiten ook vaak gelukkiger. Een goede werksfeer onder collega’s zorgt ook voor meer plezier, dus werkgeluk.

 

deelnemers over

"Ik heb laatst een lachworkshop gevolgd bij Ilona en wat was dit fantastisch."

de resultaten van een lachworkshop

Lachen is een serieuze zaak. Kijk maar naar de voordelen van een lachworkshop: 

Hoe gaat het in zijn werk?

Wil je samen lachen met collega’s?

We gaan elkaar niet voor schut zetten. We gaan niemand vragen om moppen te vertellen. En je hoeft ook niet met je billen bloot om over je blunders te praten. Dat zou namelijk niet echt bijdragen aan het verhogen van werkgeluk.

Lach warming-up

We beginnen met een lach warming up. Doordat je je samen eerst wat ongemakkelijk voelt, zorgt dat moment al voor verbinding. Iedereen zit in hetzelfde lachschuitje.

Lachen oefenen

Lachen werkt aanstekelijk dus met een paar minuten zit de stemming er goed in. We gaan verschillende speelse oefeningen doen die de echte lach zeker op zullen wekken.

Snel echt lachen

Samen gaan jullie, al spelend, werken aan een positief samenwerkingsgevoel, wat goed is voor een hogere beleving van werkgeluk.

lachworkshop voor bedrijven

Denk je nu? Dit is geschikt voor ons bedrijf?

De lachworkshop voor bedrijven kan op de door jullie gewenste locatie worden verzorgd.

We gaan 60 minuten lachen. Wil je hem uitbreiden naar 90 minuten, dat kan! Kosten zijn afhankelijk van het aantal personen, locatie en duur van de lachworkshop.